Waarom vakantie vieren in eigen land helemaal niet saai is!

We kennen het allemaal: we willen even ontsnappen aan ons dagelijks leven en een welverdiende vakantie inlassen. Velen kiezen ervoor om naar verre oorden te trekken, maar heb je er al eens aan gedacht om vakantie te vieren in eigen land? Het klinkt misschien een beetje saai, maar niets is minder waar! In deze blog vertellen we je waarom vakantie vieren in eigen land helemaal niet saai hoeft te zijn en zelfs voordelen heeft ten opzichte van een verre reis.

 

Ontdek de verborgen parels van ons land

Nederland heeft tal van verborgen parels die nog niet door toeristen zijn ontdekt. Denk maar aan pittoreske dorpjes, ongerepte natuurgebieden en historische panden. Het voordeel van vakantie vieren in eigen land is dat je deze plekjes makkelijker kunt ontdekken dan wanneer je naar het buitenland gaat. Bovendien ben je vaak verrassend weinig reistijd kwijt, waardoor je langer kunt genieten van deze pareltjes.

 

Kom tot rust in eigen land

Vakantie vieren in eigen land heeft daarnaast als voordeel dat je niet ver hoeft te reizen om tot rust te komen. Je kunt namelijk dicht bij huis een plekje opzoeken waar je helemaal tot rust kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden, de Veluwe of de Limburgse heuvels. Op deze plekken kun je genieten van de natuur, het goede leven en het samenzijn met je gezin en/of partner.

 

Proef de lokale specialiteiten

Nederland kent veel streekgebonden specialiteiten, waar je alleen in de regio van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan verse vis uit Volendam, Zeeuwse mosselen, Achterhoekse worst en Limburgse vlaai. Door in eigen land te blijven, kun je deze specialiteiten makkelijker ontdekken en je smaakpapillen laten prikkelen.

 

Geen last van taalbarrières

Een van de grootste voordelen van vakantie vieren in eigen land: geen last van taalbarrières! Je kunt overal in eigen land terecht met de Nederlandse taal en dat is een fijn gevoel. Je hoeft niet onzeker te zijn over je Engels en kunt je volledig richten op het genieten van je vakantie.

 

Bespaar geld

Een vakantie in eigen land hoeft niet duur te zijn. Door in Nederland te blijven bespaar je al snel op vlucht-, verblijf- en autokosten. Bovendien kun je zelf bepalen hoe duur je vakantie wordt door bijvoorbeeld te kiezen voor een goedkoper verblijf, minder geld uit te geven aan eten en drinken, of juist extra luxe in te zetten. Het voordeel van vakantie vieren in eigen land is dus dat je zelf kunt bepalen hoe je jouw vakantie invult.

 

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft vakantie vieren in eigen land vele voordelen. Je ontdekt onbekende parels, komt tot rust, proeft lokale specialiteiten en bespaart geld. Het klinkt misschien minder spannend dan een vlucht naar een exotische verre bestemming, maar het kan net zo ontspannend en verrijkend zijn. Daarnaast steun je door in Nederland te blijven ook nog eens de lokale ondernemers en mogen we hopelijk snel weer onbezorgd op vakantie in eigen land!

Haagsgoud.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Den Haag. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat de inwoners van Den Haag twee namen hebben? Namelijk Hagenaar of Hagenees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *