Goedkoop kunnen schilderen en tekenen

Ben je graag creatief bezig, maar vind je de materialen te duur om te schilderen of tekenen? Of wil je jezelf niet verplichten tot het kopen van dure spullen? Je kunt gerust gaan schilderen en tekenen zonder dat je arm wordt! In deze blog ontdek je enkele handige tips om geld te besparen en toch plezier te hebben tijdens het tekenen en schilderen.

 

Gebruik goedkope materialen

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende tip: gebruik goedkope materialen! Er zijn talloze opties die je kunt gebruiken zonder je portemonnee te verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere verf, zoals acrylverf in plaats van olieverf. Of kies goedkope penselen met synthetische haren in plaats van duurdere penselen met echt haar. Ook zijn er verschillende soorten papier beschikbaar voor het tekenen die goedkoper zijn dan de premium varianten.

 

Doe het zelf

Een andere manier om geld te besparen is door zelf materialen te maken. Probeer bijvoorbeeld zelf aquarelverf te maken met water, bloem en een beetje zout. Of kies ervoor om zelf olieverf te maken. Het kan wat tijd kosten, maar het is zeker de moeite waard als je bedenkt hoeveel geld je ermee kunt besparen.

 

Zoek naar tweedehands materialen

Je kunt ook diverse schilder- en tekenbenodigdheden vinden in kringloopwinkels of op marktplaatsen voor een fractie van de normale prijs. Zoek naar tentoonstellingen of kunstscholen die hun materiaal verspreiden omdat ze de zolder of kelder schoonmaken. Er zijn genoeg plekken waar ze niet-werkende apparaten, bijna lege verfdozen en oude pennen hebben die nog bruikbaar zijn. Het is een win-win situatie voor jou en de mensen die hun ongewenste spullen kwijt willen.

 

Stel jezelf uitdagingen

Als je echt veel wilt besparen, dan is het een uitdaging om te proberen om binnen een bepaald budget te blijven. Maar deze uitdaging zorgt er ook voor dat je creatiever denkt en nieuwe materialen uitprobeert die binnen je budget passen. Probeer bijvoorbeeld om een ​​heel grote tekening te maken met slechts één potlood. Je zult versteld staan van wat je creativiteit doet met zo’n simpele opdracht.

 

Maak het samen

Tot slot, als het geldaspect voor jou minder belangrijk is, maar je gewoon jezelf wilt onderdompelen in de creativiteit, overweeg dan om samen te creëren met anderen. Door met elkaar te werken kun je geld besparen door samen het kunstmateriaal te kopen, maar ook gebruik maken van de creativiteit van anderen om ideeën op te doen. Het is ook nog eens gezellig!

 

Er zijn genoeg manieren om kosten te besparen tijdens het schilderen of tekenen zonder dat het plezier ervan af gaat. Van goedkopere verf en papier tot aan het zelf maken van materiaal of tweedehands materialen zoeken, er is genoeg alternatief materiaal te vinden die voor jou geschikt is. Met deze tips van ons ga je zonder zorgen en binnen je budget creatief aan de slag!

Haagsgoud.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Den Haag. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat de inwoners van Den Haag twee namen hebben? Namelijk Hagenaar of Hagenees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *